Tietoa vuokra-asunnon hakemisesta

Vuokranantajat ovat pääosin yksityisiä asuntosijoittajia, jotka etsivät huoneistolleen pitkäaikaista asunnosta huolehtivaa vuokralaista. Asunnot sijaitsevat asunto-osakeyhtiöissä, missä suurin osa asukkaista omistaa asumansa huoneiston. Vuokranantaja luovuttaa vuokrasopimuksella huoneiston hallinnan vuokralaiselle ja vuokralainen saa samat oikeudet kuin muutkin talon asukkaat.

Vuokralaiselle kohdistuu myös samat velvollisuudet kuin muille asukkaille. Näitä velvollisuuksia ovat mm. järjestyssääntöjen noudattaminen ja vaikkapa rivitaloyhtiöissä oman puutarhan hoitaminen ja mahdolliset talonmiesvuorot.

Vuokrasopimukset tehdään (mikäli ei muuta ilmoiteta) yhden vuoden minimisopimuksina, joissa sopimuksen ennenaikainen irtisanominen/irtisanoutuminen aiheuttaa 1 kk vuokran suuruisen sopimussakon rikkovalle osapuolelle. Vuokravälityspalkkion maksaa vuokranantaja.

Sopimusvakuutena vaaditaan 2 kk vuokraa vastaava määrä erilliselle vuokravakuustilille tai henkilötakaus.

Asuntoa ei vuokrata näkemättä. Vuokrakohteissa järjestetään esittely/esittelyjä. Asunnonhakukaavakkeita saatavilla asuntoesittelystä. Saapuneiden hakemuksien perusteella vuokranantaja valitsee vuokralaisen. Luottotiedot tarkistetaan vuokralaisilta ja takaajilta. Kotivakuutus vaaditaan. Valitse kiinnostava vuokra-asunto ja ota yhteyttä vuokravälittäjäämme. Tervetuloa vuokra-asiakkaaksemme!